Transformarea biroului vintage
Salutare! Bine ați venit la o nouă ”emisiune” de recondiționări de mobilă. În acest articol vă prezint pașii despre cum am recondiționat acest birou vechi din lemn.


Materiale folosite


 1. Șmirghel pentru șlefuitor orbital de duritate P80, P120, P180 și P220

 2. Șmirghel de mână de duritate P180 și P220

 3. Chit pentru lemn de culoare stejar (găsiți aici ce am folosit eu. Îmi place acest chit că se usucă foarte repede și e ușor de aplicat cu mâna)

 4. Bandă de mascare

 5. Adeziv pentru lemn, marca Gorilla

 6. Aracet

 7. Tapet cu model simplu bej

 8. Ceară suedeză DMark - culoarea stejar

 9. Vopsea Fusion Mineral Paint de culoarea Midnight Blue


Unelte folosite


 1. Șlefuitor orbital de la Dexter

 2. Perie rotundă cu păr sintetic

 3. Pistol de vopsit + compresor 24l


Hai să începem munca!


“Be original, show off your style, and tell your story.”

Am dat jos mânerele și le-am pus deoparte pentru un viitor proiect.


Am scos sertarele și am dat jos blatul de pe bază. Blatul se mișca și avea nevoie să fie lipit înapoi de bază - dar asta mai încolo.


Începem tot timpul cu pasul: Curățenie.

Cu o cârpă umedă și soluție de curățenie am șters tot biroul, apoi am trecut din nou peste cu o cârpă umedă cu apă.


Și acum începe distracția!


Capitolul Șlefuim tot!


Am început cu sertarele: lateral am șlefuit mai tare să ajung până la lemn curat, fața și interiorul au fost șlefuiți mai ușor, căci părțile astea o să fie vopsite.După ce am terminat cu sertarele, am umplut modelele din față cu chit și după ce acesta s-a uscat (1-2 zile am lăsat), am șlefuit din nou zona chituită.


Blatul am șlefuit până la lemn, mi-a luat câteva ore bune, căci nu am avut echipamentul necesar. Dar până la urmă am reușit. Și a meritat!

Blatul acestui birou e superb!
Lateral am corectat cu chitul unde era nevoie. După uscare, am șlefuit cu șmirghel de duritate P220.


Baza.

Aici era simplu, fiindcă și aceasta o să fie vopsit, am șlefuit direct cu șmirghel fin de P120, apoi P180. Am lipit zonele desprinse și am lăsat peste noapte să se lipească bine.

Acum vine partea mai distractivă!

Am dat blatul cu ceară suedeză de la D|Mark de culoarea stejar.Baza și sertarele au primit culoarea Midnight blue de la Fusion mineral Paint.


Am asamblat biroul. M-am chinuit puțin cu baza și blatul să prind unul de celălalt, dar am reușit - și m-am ales cu o vânătaie urâtă pe picior, dar asta nu se vede în poze, hihi.Scuze de lumina rea, era deja noapte până ce am reușit să pun blatul pe bază.


Sertarele din stânga se blocau la jumătate, am avut nevoie să intervin puțin să tai din șinele laterale de lemn.La materiale am menționat aracet si tapet, fiindcă baza sertarelor înăuntru le-am tapetat. Am măsurat interiorul sertarelor, am tăiat tapetul la măsurile respective și am lipit cu aracet în interior. Am lăsat peste noapte să se usuce - am pus câteva cărți peste ca să nu apară denivelări.


Pașii finali au fost: montatul mânerelor și curățarea mobilierului cu o cârpă umedă și Pronto.


Și acesta e rezultatul:


24 afișare0 comentariu