Politică de retur

Returul produselor se acceptă conform termenilor si condițiilor și a prezentei Politici de retur, fiind în conformitate cu prevederile O.U.G. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanță. După ce citești cu atenție rândurile de mai jos, te rugăm să trimiți mail la noemi.k.racz@gmail.com pentru returnarea produselor/ produsului.

Produsele care fac obiectul comenzilor plasate online pot fi returnate, fără invocarea vreunui motiv într-un termen de 14 zile de la data primirii acestora. Înainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere și fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art.13 si art.14 din O.U.G Nr. 34/2014, în termen de 14 zile calendaristice începând de la ziua în care intră în posesia fizică a produsului.

Returnarea produselor de către consumator în maxim 14 zile calendaristice de la data comunicării retragerii din contract prin trimiterea mailului de retur, trebuie făcută cu aceleași mijloace cu care au fost și livrate (folosind aceeași firmă de curierat cu care au fost livrate produsele). www.nomiarts.com va trimite curierul să ridice produsul/produsele, costul returului urmând a fi refacturat către Consumator plus o suma de 10 LEI pentru procesare retur și reintroducerea sa în inventarul depozitului. 

Vă recomandăm păstrarea ambalajului original pentru protejarea integrității produselor (cutie, bax, palet, etc.).

Produsul returnat trebuie să fie ăn aceeași stare în care a fost livrat. Consumatorul este responsabil doar în ceea ce privește diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării acestora, conform art. 14, alin. 3 din OUG 34/2014.

Nomiarts.com va rambursa în cel mai scurt timp contravaloarea produsului (maxim 14 zile calendaristice) de la data informării www.nomiarts.com de către Consumator asupra deciziei sale de retragere din contract și acceptarea returului, cu condiția să fi primit produsul returnat în termenul legal de 14 zile de la data retragerii din contract anunțata de consumator.

Dacă este returnată integral o comandă, www.nomiarts.com va returna contravaloarea produselor și costul transportului cu care comanda a fost livrată către Consumator. Dacă a fost un retur parțial (doar o parte din produsele dintr-o comanda) atunci www.nomiarts.com va returna doar valoarea produselor returnate. 

 

Rambursarea banilor se va face prin mijloace electronice (refund pe contul de card sau ordin de plata pentru comenzile ce au fost achitate prin ramburs sau transfer bancar).

Nomiarts.com va putea amâna rambursarea contravalorii produsului până la primirea produsului, verificarea sa și acceptarea returului. Suma ce va fi returnata va fi calculata funcție de integritatea produsului și posibilitatea de a fi revândut ca și produs resigilat, dar nu mai mult de -20% din valoarea achitata de Consumator.

Conform OUG 34/2014, clientul trebuie să furnizeze datele complete necesare returnării. Clientul înțelege ca odată trimis mailul de retur, acesta accelerează procesul de retur. Adresa de retur va fi comunicată în urma primirii cererii de retur. Ea poate sa difere funcție de furnizorul produsului.

Nomiarts.com are dreptul de a refuza returul în următoarele situații:

  • În cazul înlocuirii produsului achiziționat cu un alt produs având alte specificații sau de un tip diferit sau număr de serie diferit (SN sau serial number);

  • În cazul în care cererea de returnare depășește termenul de 14 zile lucrătoare de la data intrării în posesie a bunului;

  • În cazul în care se returnează un produs care nu este în aceeași stare în care a fost livrat, respectiv având toate etichetele intacte împreună cu toate documentele care au însoțit produsul livrat.

  • Etichetele de identificare ale produsului sau ale ambalajului ori după caz, eticheta de retur sunt deteriorate sau lipsesc;

  • Produsele purtate, spălate sau care miros a parfum;

  • Produsele sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igiena și care au fost desigilate de consumator (de ex.: ciorapi, lenjerie intima, suzete, periute de dinti, etc);

  • Bunuri care sunt, după livrare, inseparabil amestecate cu alte elemente;

  • Dacă în comanda livrata existau mai multe produse identice și toate au fost desigilate și folosite.

 

Dacă se constată ca nu sunt îndeplinite condițiile menționate mai sus, contravaloarea produselor returnate nu va fi achitată, iar coletul va fi retrimis către consumator acesta urmând să suporte și costurile de retrimitere a produsului/produselor.

Dacă produsul este returnat într-o stare în care nu mai poate fi vândut ca și nou (ambalaj deschis, accesorii lipsă, deteriorat), ne rezervăm dreptul de a solicita o taxă pentru readucerea produsului în stadiul inițial, după caz, sau pentru a acoperi diferența de preț rezultată din vânzarea produsului ca resigilat sau, la solicitarea Cumpărătorului, vom reexpedia Bunul, cheltuielile de livrare fiind suportate de către Cumpărător.